Ulrikas smycken

Tjekiska glaspärlor och andra typer av glaspärlor

De tjekiska glaspärlorna är kända för sin vackra lyster, höga kvalitet och vackra färger. De har tillverkats under en långtid och har en lång tradition bakom sig. De finns i många olika slipningar och former. En del är även vackert iriserande (skimrande i olika färger).

De tjekiska glaspärlorna finns även som sk vaxade glaspärlor. Vaxade glaspärlor kallas även för romarpärlor, pärlemorpärlor eller lackpärlor. De tjekiska vaxpärlorna består av en kärna av glas som sedan doppas ett flertal gånger i ett speciallack tills pärlan får ett vackert hölje. Dessa pärlor finns i många skifftande nyanser till skillnad från de äkta pärlorna.

dsc-4297.jpg

dsc-4289.jpg

 

Andra typer av glaspärlor

Sparkelbeads, Desert sun, Glitter, Drizzle eller Drawbench är alla namn på en glaspärla som har en ojämn yta men med en mycket vacker lyster. Den finns i många vackra färger och storlekar.

Mirakelpärlan påminner om föregående pärla. Skillnaden är dock att Mirakelpärlan har en slät yta. Båda pärlorna har ett lager silverfoil under ytan vilket gör att de fångar ljuset på ett vackert sätt.

 

dsc-4281-redigerad-1.jpg

dsc-4283-redigerad-1.jpg

Glaspärlor kan ha väldigt månfa olika former och färger. Glasblommor och glasblad kan bli vackra detaljer i smycken.

dsc-4302.jpg

Välkommen

Välkommen till www.ulrikassmycken.n.nu.

Gilla gärna sidan!

Länkar

 

                                                                                                                                               
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)